
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera, która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kasjera,kasjer,sprzedawca,bhp sprzedawcy,instrukcja bhp sprzedawcy,bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Regulamin pracowni technicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia techniczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecieInstrukcja BHP dla stanowiska kasjerki w markecie powinna znajdować się w każdym markecie (sklepie gdzie jest stanowisko kasjerki). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy pracach na wysokościGotowa Instrukcja BHP przy pracach na wysokości , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prace prowadzone są na wysokościach, np. firmy budowlane, remontowe, itp. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o.Gotowa Instrukcja BHP na stanowisku palacza w kotłach wodnych i c.o. , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie używane są kotły wodne i kotły c.o. . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Pras do metaluGotowa instrukcja BHP dla Pras do metalu , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywana jest prasa do metalu. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |