
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera, która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla stanowiska Kasjera powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kasjera,kasjer,sprzedawca,bhp sprzedawcy,instrukcja bhp sprzedawcy,bhp,instrukcja bhp,pip,państwowa inspekcja pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczymGotowe Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczym , które powinny się znajdować w każdym przedsiębiorstwie niezależnie od jego typu (małe czy duże przedsiębiorstwo)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja postępowania z substancjami niebezpiecznymiGotowa Instrukcja postępowania z substancjami niebezpiecznymi , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie w pracy wykorzystywane są substancje niebezpieczne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest zszywarka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczychGotowa instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie są używane agregaty prądotwórcze. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi aparatu rentgenowskiegoInstrukcja BHP dla Obsługi aparatu rentgenowskiego przeznaczone jest zarówno dla prywatnych jak i państwowych obiektów leczniczych gdzie w pracy używany jest aparat... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi łopaty mechanicznejGotowa instrukcja BHP Obsługi łopaty mechanicznej , przeznaczona dla wszelkich przedsiębiorstw, gdzie przy pracy wykorzystywane są łopaty - np. firmy budowlane, remontowe,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki taśmowej do drewnaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki taśmowej do drewna , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest szlifierka taśmowa do... |
Zobacz | Pobierz |