
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczegoJeżeli posiadasz piekarnię, to posiadasz też piec piekarniczy. Ten dokument jest właśnie dla Ciebie - Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi pieca piekarniczego . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy pracach zbrojarskichGotowa instrukcja BHP przy pracach zbrojarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykonywane są zbrojenia np. firmy budowlane. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest zszywarka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracownikówGotowa instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracowników , która powinna znajdować się w każdej firmie - niezależnie od jej wielkości oraz branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyn szyjącychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyn szyjących , która powinna się znajdować w zakładach krawieckich (oraz innych miejscach gdzie wykorzystywane są maszyny do szycia). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczychGotowa instrukcja BHP Obsługi agregatów prądotwórczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie są używane agregaty prądotwórcze. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Placówek handlowychGotowa instrukcja BHP dla placówek handlowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie handlowych. |
Zobacz | Pobierz |