Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego, która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy przy kuchni gazowej
2. Czynności przed rozpoczęciem pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy przy użyciu kuchni gazowej
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237(4).
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
trzon kuchenny,gazowy trzon kuchenny,bhp trzonu kuchennego,instrukcja trzonu kuchennego,instrukcja bhp,bhp,bhp trzonu gazowego kuchennego,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 | Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla Robót budowlanych - rusztowaniaGotowa instrukcja BHP dla Robót budowlanych - rusztowania przeznaczona jest dla wszystkich przedsiębiorstw budowlanych, w których wykorzystywane są rusztowania. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi prasowalnicy , którą można od razu "wdrożyć" w życie. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla stanowiska KasjeraInstrukcja BHP dla stanowiska Kasjera , która powinna się znajdować w każdym sklepie zatrudniającym kasjerów. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ProszkowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla ochroniarzaGotowa instrukcja BHP dla ochroniarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla lakierni i malarniGotowa instrukcja Przeciwpożarowa , przeznaczona dla lakierni oraz malarni. Oddzielna instrukcja została napisana ze względu na używanie materiałów łatwopalnych oraz opary na... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi elektronarzędziGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektronarzędzi , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie są używane elektronarzędzia - np. warsztaty samochodowe, firmy... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowychGotowa instrukcja BHP dla Robót rozbiórkowych , powinno posiadać każde przedsiębiorstwo zajmujące się pracami rozbiórkowymi - niezależnie od skali rozbiórki jak i materiału, z... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla hydraulikaGotowa instrukcja BHP dla hydraulika , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Frezer . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |