
Instrukcja udzielania pierwszej pomocy
Przeznaczenie dokumentu:
W każdym przedsiębiorstwie musi znajdować się instrukcja udzielania pierwszej pomocy. Wypadki mogą przytrafić się wszędzie oraz każdemu - a skutki mogą być nieprzewidywalne.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje udzielanie pierwszej pomocy poszkodowanemu w różnych przypadkach - poparzenia, odmrożenia, złamania, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja udzielania pierwszej pomocy powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
pierwsza pomoc,udzielanie pomocy,udzielenie pierwszej pomocy,bhp,ppoż,wypadek w pracy,wypadek przy pracy,wypadek w drodze do pracy,
Pobierz terazInne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Suszarni drewnaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Suszarni drewna , która powinna znajdować się w każdej firmie, która w trakcie procesu produkcji wykorzystuje suszarnię drewna (np. tartak). |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa , która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyparzacza gastronomicznego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyparzacz gastronomiczny -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni biologicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia biologiczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki szybkobieżnej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest zszywarka - np. firmy introligatorskie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznegoGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie samochodowym . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac dekarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac dekarskich , która powinna się znajdować w każdej firmie prowadzącej działalność dekarską. |
Zobacz | Pobierz |