Instrukcja mycia rąk
Przeznaczenie dokumentu:
Jest to Gotowa instrukcja mycia rąk, która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają kontakt z żywnością, która jest sprzedawana.
Uwagi:
Instrukcja mycia rąk zawiera zilustrowaną oraz opisaną technikę mycia rąk opracowaną przez prof. G. A. J. Ayliffe’a zatwierdzoną przez Europejski Komitet Normalizujący – CEN.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcję należy umieścić w widocznym miejscu dla wszystkich pracowników - w pomieszczeniu sanitarnym.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,ręce,mycie rąk,bhp mycia,bhp rąk,ręce bhp,bhp mycia rąk
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP w laboratoriumGotowa Instrukcja BHP w laboratorium , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie prowadzone są prace laboratoryjne - związane z próbkami chemicznymi. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi myjni automatycznejInstrukcja BHP dla obsługi myjni automatycznej powinna znajdować się na każdej myjni samochodowej, jak również stacji paliw, gdzie znajduje się myjnia automatyczna. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy murarz lub... |
Zobacz | Pobierz | |
Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczymGotowe Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczym , które powinny się znajdować w każdym przedsiębiorstwie niezależnie od jego typu (małe czy duże przedsiębiorstwo)... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowejInstrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja AlarmowaGotowa do wydruku Instrukcja Alarmowa , która powinna znajdować się w każdej firmie - od 1 osobowych po duże korporacje. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi koparko-ładowarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest koparko-ładowarka - np. firmy budowlane,... |
Zobacz | Pobierz |