Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianego
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianego, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywany jest kocioł warzelniany np. restauracje, firmy produkcji art. spożywczych.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianego powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kocioł warzelniany,bhp,bezpieczeństwo i higiena pracy,ppoż,pip,państwowa inspekcja pracy,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Karta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochronyKarta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochrony powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie pracodawca wręcza pracownikowi odzież oraz... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Bezpieczeństwa Pożarowego podczas wykonywania pracyInstrukcja Bezpieczeństwa Pożarowego podczas wykonywania pracy przeznaczona jest dla każdego przedsiębiorstwa gdzie wykonywane są jakiekolwiek prace. W końcu - w prawie każdych... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja mycia rąkJest to Gotowa instrukcja mycia rąk , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszynki do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie mięsnym gdzie używana jest maszynka do mięsa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieruInstrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieru przeznaczona jest dla firm, które w swoich biurach posiadają niszczarkę do dokumentów . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły ramowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi piły ramowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest piła ramowa do cięcia blachy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP przy spawaniu elektrycznymGotowa instrukcja BHP przy spawaniu elektrycznym , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykonywane jest spawanie elektryczne . |
Zobacz | Pobierz |